onsdag 5 juni 2013

Kvartsfinaler dag 2

Idag spelas de sista kvartsfinalerna och i alla 4 matcher så är det ganska stora favoriter. I just kvarts och semifinaler i slams är det inte ofta det lönar sig att spela på dogsen, men det är endast 4 singelmatcher att hålla koll på idag och allt kan hända i tennis.

Sharapova, 1.22 - Jankovic
 
Dessa två tjejer har känt varandra sedan de var juniorer och tiden på Nick Bollettieris tennisakademi i Florida. På WTA-touren har de mötts 8 gånger och Sharapova har vunnit 7 av dem. Detta är första gången de möts på grus.
 
Jag tycker att 1.22 på Sharapova är ett högt odds. Jankovic hade inget motsånd mot Hamptons och spelkvaliten i den matchen var inte hög. Det som kan bli ett problem för Sharapova är om det blåser lika mycket idag som det gjorde igår. Hon är en av de spelarna som kan drifta upp i odds en blåsig dag då hennes serv kan ställa till det för henne.

Azarenka, 1.18 - Kirilenko

Jag tror på favoriten även i denna match. Azarenka kan svaja när hon blir nervös och spänd men hon brukar bara bli stabilare längre in i turneringarna. Det kan vara värt att boka henne ur tradingsperspektiv på låga odds om hon får problem men jag har svårt att se att Kirilenko ska få mycket gratis i denna match.

Djokovic, 1.14 - Haas

Det här kan bli en intressant match. Jag tror att Haas har större chans än vad marknaden säger. Han har slagit Djokovic i år, visserligen på hard court och i en match över 3-set, en 5-setare gynnar nästan alltid favoriten. Men Haas spelar den bästa tennis han har gjort på flera år och Djokovic imponerade inte i matchen mot Kohlsheriber. Om jag skulle laya en favorit idag så skulle det vara denna om inte annat för att position på Haas för att kunna trada om Djokovic får problem.

Nadal, 1.08 - Wawrinka

Svår match. Oddsen, underlaget, erfarenheten och det mesta talar för Nadal. Å andra sidan är Wawrinka duktig på gruset och är han hel och återhämtad sen den tuffa matchen mot Gasquet och om han spelar sin bästa tennis så kan han göra det kämpigt för Nadal. Det gjorde han mot Djokovic i AO, där han beräknades han en ännu mindre chans att vinna och ändå så var han så nära att ta hem den segern.

Ett frågetecken är hans lårskada, även om jag inte tycket att det såg ut som han var speciellt påverkad av den i förra matchen. I sista set såg han ur fräsch ut som helst trots att de hade spelat tennis i flera timmar.

Nadal borde vinna det men det skulle vara roligt om Wawrinka kunde göra något utöver det vanliga här.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar