måndag 3 juni 2013

Gasquet - Wawrinka

Men usch vilken tuff match det här blev då. Så liten utdelning med tanke på många bra chanser. Just nu är jag lite besviken, kanske inte lika besviken som Gasquet men nästan. Gjorde några print screens under matchen och här kommer en sammanfattning.

Set 2

När Gasquet ledde med 1-0 i set och 5-2 så pressade marknaden ner honom till 1.06. Helt vansinnigt! Jag förstår att det var någon som trodde att Wawrinka skulle gå fram och tacka för sig vilken sekund som helst. Men hade han tänkt att bryta hade han antagligen redan gjort det. Dessutom så tyckte inte jag att han spelade så mycket sämre än vad han gjorde innan. Gasquet blev även lite darrig för han tappade till 5-4 och breakboll. Så, synd att inte Wawrinka tar den, för då hade det blivit riktigt intressant.



Wawrinka håller till 4-5 (1 break upp för Gasquet) , har bokat 1.07 och 1.08 
Gasquet servar för setet, fördel Wawrinka.
 Set 3
2-1 till Gasquet (inget break)
Gasquet 3-2 och 40-15 i Wawrinkas serv till att få ledningen med 4-2 i tredje set. Wawrinka håller serven.

 
Set 4

2-1 i set
 
Tradade bort mycket i slutet av 3:e set och det står nu 2-1 till Gasquet. Satt och funderar hur stor favorit Wawrinka kommer att bli vid ett evetuellt avgörande set. Antagligen ganska stor men även om Gasquet har tappat matchen och är trött både psykiskt och fysiskt så kommer han att kämpa till den sista bollen är slagen, men ja, det kommer helt klart att vara fördel Wawrinka.

Set 5
Hade så många chanser i det fjärde setet, satt med mycket på båda spelarna på alla de första 10 breakbollarna, den 11:e och sista som var en setboll till Wawrinka var dock ingen höjdare att han tog.
5-5, Wawrinka servar 0-30

Gsm!
Gasquet kämpar på med kramp i benen hela sista set och de båda håller sina servar fram till 6-6. Vid 5-5 är Wawrinka på serv och hamnar i underläge 0-30, samt 15-40 men han spelar bra och håller fram till 6-5, sedan breakar han hem matchen från 15-0 i nästa game.

Jag tycker lite synd om Gasquet som hade så många chanser till att vinna matchen och jag tycker att han hade varit värd att ta sig vidare i alla fall en omgång till. Men Wawrinka är en värdig vinnare som kämpade på väl. Ett stort grattis till Norman och hans adept!






2 kommentarer:

  1. De här kan vara den bästa post du nångånsin skrivit. Kul att du är igång och skriver på riktigt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack!

      Tyvärr finns det i mycket tid till att slänga ihop blogginlägg, några minuter mellan matcher ibland eller i regnavbrott

      Radera