söndag 6 januari 2013

Helgens finaler

Davydenko och Gasquet spelade final i Doha igår lördag. Davydenko handlades som favorit på strax över 1.60 pre start. Han vann första set och var ett break upp i andra set. Han har även chans på att bryta Gasquet serv för att säkra matchen med ett dubbelbreak, vid det tillfället handlades det ca 150.000 sek på 1.02. Men Gasquet hänger sig kvar i matchen, breakar tillbaka och utjämnar till 1-1 i set med hjälp av ett tiebreak.

Det är Davydenko som servar först i tredje set och han står nu i 2.08. Han tvingas direkt rädda 2 breakbollar, 15-40 och vid duce så skadar han sig och blir tvungen att ta en medical time out, marknaden trycker ner Gasquet till 1.22 eftersom Davydenko har lämnat banan och det är osäkert om han ens kan fortsätta matchen. Men han kommer ut och håller serven efter vissa problem. Marknaden återhämtar sig inte till korrekta odds, utan Gasguet är klar favorit runt 1.55. Gasquet darrar lite själv i serven och Davydenko får en breakboll till 2-0, oddset är då runt 1.70 på Davydenko. Gasquet vinner sen matchen med 6-3 och det är andra gången i veckan som han vänder ett stort underläge till vinst. Året för fransmannen har börjat på bästa möjliga vis. Jag gillar Gasquet och det skulle vara roligt att se honom bland topp 10 i år. Davydenko må vara besviken över att ha förlorat finalen efter att ha varit så nära en vinst men han ser i alla fall ut att vara tillbaka i god form. Jag fick inte så mycket på matchen som jag borde ha fått men den räddade min dag som förövrigt gick åt helvete.

I Brisbane mötte världstrean Murray unge Dimitrov som började matchen på ett strålande sätt. Med hjälp av ett bra servande och ett fokuserat spel så tog Dimitrov ledningen men när han skulle serva för setet vid 5-3 så gör han ett riktigt dåligt servgame och Murray bryter tillbaka. Dimitrov får sedan en setboll i Murrays serv men skotten är iskall och vinner bollen på serv och tiebreaket sedan vinner Murray med 7-0. Dimitrov har även ett break upp i andra set men tappar 30-0 och vinner sen inga fler game. Han spelade bra men det han höll inte för pressen och det är det som skiljer agnarna från vetet. Murray stod i 1.22 från start och var uppe runt 1.70 som högst, när han tog första set gick han ner till 1.07-1.08.

Det var både herrar och Damer som spelade i Brisbane. Serena Williams sopade som väntat banan med alla.

Helgens sista final gick Chennai i dag. Tipsarevic hade nog trott att han skulle spela final mot Berdych när han såg lottningen men honom slog Bautista ut på vägen och idag tog han första set mot Tipsarevic men sen var det räkmacka för favoriten som vann med 3-6 6-1 6-3. Tipsarevic stod i 1.24 från start gick upp till nästan 2 ggr när han förlorade matchen.  Jag var röd på båda sidor inför andra set men kom ut med plus minus noll tillslut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar