lördag 19 januari 2013

Dessa fransmän alltså!

Såg ni matchen mellan Simon och Monfils?

Jag var så jäkla trött när jag låg och kollade på matchen så jag hoppas jag minns alla fakta rätt men den såg iaf ut följande:

Simon hade driftat ner lite innan start och stod runt 1.60, han tar första set och går ner till 1.28(ish). Simon breakar tidigt i andra set och Monfils tar in trainer, men helt plötsligt börjar oddsen gå mot Simon och mycket riktigt så börjar han få problem. Tappar breaket och marknaden börjar närma sig startodds trots att Monflis aldrig var ett break upp i andra set.

Simon går i alla fall fram till 2-0 i set och handlas runt 1.10, vilket är några ticks högre än när han ledde med set och break. Och snart är det han som kallar in trainern. Han har problem med knät och låret och efter medical timeouten så ser det knappt ut som att han kan röra sig och marknaden kör upp honom över 1.50 trots att han leder med 2-0 i set.

Vid 5-5 i Monfils serv har Simon 2 breakchanser till att få serva för matchen, då handlades han till 1.14 igen för en kort sekund. Men Monflis räddar breakbollarna och bryter sen istället Simons serv. Vid 2-1 i set pendlar Monflis mellan 1.55 - 1.75 då ingen vet om Simon kan fortsätta matchen.

Simon fortsätter spela men blir breakad direkt och Monfils går ner till ca 1.25. Simon breakar dock tillbaka samtidigt som Monfllis får blåsor i handen och knappt kan hålla i sitt racket och trainern tillkallas igen för att plåstra om honom och marknaden går tillbaka till det mera normala oddset 1.55 på Simon. Men oddsen hinner inte stabilisera sig innan Simon förlorar setet med 1-6.

Monfils ner till under 1.30 igen och han börjar det avgörande setet med att hålla sin serv och bryta Simons. Så Simon ligger nu under med 0-2 och haltar omkring på banan men lyckas ändå ta 3 raka game och nu är det han som leder med ett break upp i sista set och står strax över 1.50 men Monfils reducerar genast till 3-3 sen håller de trots lite problem sina servar fram till *5-4 då Simon får chansen att serva hem matchen. Marknaden lägger sig först på 1.29 men hans underarm börjar krampa så han behöver massage och oddsen stiger direkt till 1.40 och självklart lyckas han inte knyta ihop säcken utan han tappar serven till 5-5.

Sista set är en 1 timmes och 34 minuters plåga för båda spelarna som har som rutin att få massage för olika krämpor vid varje sidbyte. Vid 7-6 får Simon en ny chans att serva för matchen och den här gången misslyckas han inte.

Trots att båda spelarna uppenbart led av olika åkommor lyckades de hålla långa bolldueller en varade i 2 minuter och 9 sekunder och gick 71 gånger över nät.

Väl kämpat av båda spelarna men jag antar att Simon kommer att bli ett lätt byte för Andy Murray i nästa omgång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar