torsdag 24 januari 2013

3.5 milj på 1.01

Jag har snart hämtat mig från Williams kollaps igår. Nästan.
 
Vi gick back på kuppen av hennes sorti ur årets AO. Hade rätt mycket på Stephens ändå när hon tog andra set och gick upp till 2 ggr. Hade också mycket på Willimas när hon ledde med *4-3, ett break upp i tredje set och var nere i 1.1 igen. Men inte ens världens bästa spelare kan man lita på och självklart måste hon gå ut och förlora samtliga game i matchen efter breaket.
 
För er som inte följde matchen så hade Williams set och tidigt break upp i andra set (2-0) och går såklart ner till 1.01. Hon blir dock tillbakabreakad till 2-2, vilket inte är så mycket mer med det förutom att hon gör illa ryggen under en boll framme vid nät ett par game senare. I och med att hon gör illa ryggen så får hon problem att röra sig och blir bruten och Stephens får chansen att serva för setet vid 5-3, men hon tappar 30-0 och snart så står det 5-4, inget break och Williams lämnar banan för en medical timeout. När hon kommer tillbaka är Stephens helt stillastående och Williams håller enkelt till 5-5, marknaden som skjöt i höjden när hon gjorde illa sig står fortfarande relativt högt med tanke på startoddset.

Stephens håller till 6-5 och breakar sedan hem setet med 7-5.

Odds Williams mellan start och mitten av tredje set
1-1 i set och marknaden beräknar att de båda ha ca 50% var att vinna matchen men ju fler bollar de slår dessto mer rörlighetsförmåga får Williams tillbaka och hon ser inte lika hämmad ut av skadan. Marknaden börjar sakta krypa ner till mer korrekta odds och Williams går fram till 4-3, men sen förlorar hon 3 raka game och GSM till Stephens.

Williams som har slagit sönder ett racket pgr av frustration under sista set lämnar snabbt banan. I dubbeln är hon och Venus även utslaga efter ett ha förlorat från 1.01.

Förutom att Stephens såklart är överlycklig över att han vunnit matchen och tagit sig till semi så kan jag tänka mig att Azarenka hoppade högt att lycka över att hon slipper möta Serena inatt. Och Sharapova som spelar med stor form på nedre halvan inser nog att hennes chanser att ta hem titlen också ökade avservärt. Jag skulle i alla fall bli mycket förvånad om Stephens blir den som går hela vägen och vinner Australian Open 2013.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar