måndag 29 juli 2013

Vecka 30

Denna vecka spelas det en 250 turnering i Kitzbuhel med spelare som Monaco, Kohlschrebier, Montanes Granollers och Melzer.

I Washington D.C återfinns namn som Del Potro, Isner, Haas, Hewitt och Dimitrov på herrsidan. Damsidan representeras bl a utav Kerber, Stephens, Keys, Cirstea och Makarova.

I Carlsbad i söda Kalifonien ska Azarenka, Jankovic, Radwanska, Stosur, Ivanovic och många andra göra upp om titeln.

Isner vann turneringen i Atlanta förra veckan. I 3 av 4 matcher vann han första set men tappade andra. Han spelade totalt 7 tiebreak under veckan, han vann 6 utav dem.

I Gstaad var det Youzhny som tillslut stod som segrare. Han räddade 3 matchbollar mon Monaco i tredje set tiebreak i kvarten men efter det tappade han inte ett set och vann enkelt både semin mot Hanesceu och finalen mot Haase.

I Umag vann Robredo finalen med 6-0 6-3 mot Fognini som har 2 raka turneringsegrar i ryggen. Fognini hade en sjuk semifinalmatch mot Monfils där han hade en 5-0 ledning i sista och avgörande set och 2 matchbollar i Monfils serv vid 5-2*, men tappade upp det till *5-6 och 3 matchbollar emot sig. Han vann dock matchen i ett tiebreak.

I Standford var det en tämligen spännande final som fick avsluta veckan. Radwanska som favorit i matchen vann första set mot Cibulkova. Förlorade andra. Hade sedan break upp och 40-15 i egen serv för en 5-2 ledning men förlorade med 4-6.

I Baku tog Svitolina sin första WTA-titel. Hon besegrade Peer i 2 raka, som ändå ser ut att börja hitta formen igen.

Troicki som inte alls spelade något vidare förra veckan är nu avstängd i 18 månader pgr av att han vägrade lämna dopingprov. Han ska dock överklaga domen.

Cilic har också hamnat i en i trubbel pgr av doping då han testades positiv under Wimbledon och det ska vara det som var anledningen till att han drog sig ur turneringen i andra omgången. Nu ryktas det även att hans skadeuppehåll också bara var en mörkning och att han i själva verket var avstängd för doping.

1 kommentar:

  1. Hej, undrar om ni brukar lägga in era resultat i spreadsheet, dvs vinst/förlust på varje match i SEK?

    Hade varit intressant att få fram er träffsäkerhet i procent (hur många matcher ni går med vinst) också på den strategin ni använder.

    mvh PC

    SvaraRadera