torsdag 11 juli 2013

Veckan efter Grand slam

Veckan efter Wimbledon!
 
Damfinalen mellan Bartoli och Lisicki är en av de sämre matcher jag sett på den nivån. Den har blivit refererad som "sämsta Wimbledonfinalen någonsin". Nu vet jag att Suzanne Lenglen besegrade Molla Mallory år 1922 med 6-2 6-0 på endast 23 minuter och lite mer credd än så tycker jag årets finalister ändå ska ha. 
 
Starkt av Bartoli som höll nerverna i styr men det var nästan smärtsamt att behöva se Lisicki - speciellt i andra set då ingenting stämde för henne och hon inte kunde hålla tillbaka tårarna. Hon lyckade spela upp sig på slutet och vände 1-5 till 4-5, där hade man hoppas att matchen skulle få en liten vändning - främst för alla i publiken som betalat dyra finalbiljetter - men Bartoli avslutade med ett övertygande servande och satte punkt för turneringen med ett servass så att kritan från servlinjen flög i luften.
 
Jag hade aldrig plockat ut Bartoli som en av Wimbledonvinnarna. Nu fick hon en drömlottning på sin halva i och med att starka kandidater som Sharapova och Azarenka gjorde en tidig sorti ur turneringen. Den bäst rankade spelaren hon mötte var Stephens nr 17 i världen som hon slog ut i kvartsfinalen. På så sätt gjorde Lisicki en bättre turnering då hon var tvungen att besegra etablerade spelare som Stosur, Williams och Radwanska på vägen till final. Men Bartoli var bäst när det gällde och belönades därefter men den finaste titeln av dem alla.20 år senare är han Wimbledonmästare!
En mindre otippad segrare bärgade titeln på herrsidan. Och vilken final han gjorde Andy Murray! Djokovic kanske inte levde upp till sin allra bästa standard, men Murray gjorde inte många fel - till nationens lycka som i jämfört med i fjol fick bryta ut i jubel när matchen tog slut. En väl värdig vinnare!
 
Jag vet inte om det beror på att det är veckan efter en Grand slam eller på de 3 dagarna vi hängde i öltält här hemma i Hallen då det arrangerades trolling-SM (fisketävling) på Storsjön - men den här veckan har känts lite avslagen. Trevligt dock att det spelas på gruset igen - bl i Båstad. Vi hade planer på att åka dit någon dag men jag är kvar uppe i norr så vi skippar det. Men det börjar bli dags att röra sig hemåt snart för vädret är inge vidare här.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar