torsdag 29 maj 2014

Skrällarnas turnering

Förutom att det systrarna Williams försvann ur turneringen igår så slog även Johannes Larsson ut Flavia Pennetta i 3 set.
 
Larsson hade 5-4 30-0 i egen serv i första set men tappar det och förlorar med 5-7. I andra set tar Pennetta och drar i från med 3-0 direkt, men Johanna kämpar sig tillbaka och vinner setet med 6-4. Tredje set går enkelt till svenskan, 6-2. I sin nästa match möter Larsson formstarka Bouchard.
 
Den bästa matchen igår måste ha varit Cornet mot Townsend. Cornet som är stor favorit från start - matchades till 1.08 som lägst i första set - förlorar set 1 men 4-6. I andra set dubbelbreakar Townsend till och vid *4-1 30-0 är det hennes tur att handlas under 1.10. Sen tappar hon matchen. Cornet vinner 5 raka game och det blir 1-1 i set. Cornet går ner till 1.30.
 
I tredje set är det dock Townsend som drar iväg och leder matchen med 5-1 och 0-40 i Cornets serv. Självklart matchas över 100 gånger på Cornet som sedan räddar matchbollarna och håller
 till 5-2. Breakar blankt till 5-3. Håller från 15 till 4-5 och får 0-15 i Townsends serv. Vid det här tillfället är oddset 2 ggr pengarna. Townsend håller tyvärr serven och vinner matchen.
 
Jag trodde verkligen att jag skulle få något i den matchen, men jag tog bort mina 2 gånger för att greena vid 0-15 för jag var säker på att det var 0-30. Johannes hade tydligen också suttit med matchen (ibland är det oundvikligt att inte halka in på samma marknader) och kunde ha gjort 60-60 på båda, men hade precis som jag hade han tagit bort sin safe.
 
Ja, det är några stora favoriter som redan har fått lämna,men det är fortfarande så att de flesta matcherna har vunnits av de bättre rankade spelarna.
 
Men det är roligt att det händer lite. På damsidan är det väldigt öppet nu. Sharapova och Ivanovic spelar bra och borde en god chans till titeln. Eller så är det en helt otippad som vinner.
 
På herrsidan är förutom Wawrinka alla de det stora namnen fortfarande kvar, Nadal, Djokovic, Fedrerer, Ferrer, Murray och Berdych.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar