måndag 18 mars 2013

We going to Miami!

Eller alltså inte vi - om det vore så väl - men WTA och ATP är på plats  i Miami för att spela den andra Mastersturneringen i följd. Igår avgjordes den första Mastern för året i Indian Wells. Damfinalen mellan Sharapova och Wozniacki var ett riktigt sömnpiller då danskan inte hade mycket att sätta i mot den nyblivna världstvåan. Herrfinalen bjöd dock på mer finlir och rafflande dueller mellan Nadal och Del Potro.
Oddskurva Nadal

Nadal tog kommandot tidigt i matchen och hade 2 chanser att breaka Del Potro fram till 4-0 i första set, men Del Potro står emot och håller serven till 1-3 och helt plötsligt börjar hans fore hand sitta och det sker en scenförändring i matchen. Del Potro släpper bara ett game till i setet och vinner med 6-4, dessutom börjar han med att breaka Nadal i andra set och efter att ha håll serven trots lite problem så leder han med 1-0 i set och 2-0 i game.

Men Nadal är Nadal och fortsätter att spela aggressivt trots att tiden börjar rinna ut för honom och som så många gånger förr så vänder han på matchen och vinner med 4-6 6-3 6-4 och tog därmed sin första hard court titel sedan 2010.

Vi har haft lite meningskiljakter här hemma sedan Nadals come back, då Johannes menar att varje match kan vara den sista han spelar och han var mer eller mindre övertygad om att Nadal inte ens skulle ställa upp i Indian Wells eftersom han inte spelat på det underlaget på nästan ett år. Jag däremot sa redan innan turneringen att jag mycket väl trodde att han kunde vinna den. Inte en chans att Nadal gör come back om han inte är skadefri och i form bara för att spela några mindre turneringar i Sydamerika innan han lägger av. Han hade en tveksam förlust i finalen mot Zeballos på grus i Chile men det var också hans första turnering som han spelade sedan han skadade sig i Wimbledon. Johannes tror såklart att den var uppgjord medan jag hävdar att han helt enkelt var ringrostig och faktum är att han bara har spelat bättre och bättre för varje match och sedan den förlusten och han har nu 17-1 i vunna matcher sedan come backen. I och med segern igår så klättrade han till nummer 4 på världsrankingen och ordningen är återställd när det gäller de big 4 i toppen - Djokvovic, Federer, Murray och Nadal. Jag gissar att den som kommer att ramla ur den kvarteten nästa gång är Federer.

Johannes flaggade tidigt för Del Potro i tureningen och sa att han inte sett honom spela såhär bra tennis sedan han vann US Open 2009 och om Nadal var tvungen att slå toppspelare som Berdych och Federer på vägen så hade Del Potro än ännu tuffare lottning och vände 0-1 i set mot både Murray i kvarten och Djokovic i semin. Han låg även under med 0-3 i skiljesetet mot Djokovic men lyckades imponerande nog vända den matchen och slå ut världsettan. Kanske hade han lyckats ta sin första Masterstitel om han inte haft en sådan tuff match mot Djokovic kvällen innan för han såg onekligen sliten ut i matchen igår.

Just nu spelas det kval i Miami, imorgon drar huvudturneringen i gång för damerna och på onsdag startar det för herrarna. Nadal kommer inte att ställa upp men damsidan är systrarna Williams tillbaka igen efter att ha bojkottat Indian Wells även i år.
Dagens pass: Alla A-övningar görs i 5 set utan vila mellan seten, gå sedan vidare till B-övningarna som görs i 3 set och avsluta med kondition. Jag sprang dock inga intervaller utan ett snabbare pass på 5 km istället. Totalt tog det strax under 1 timme.

Jag körde inte så många matcher i Indian Wells utan stod för markservicen här hemma istället. Omsättningen är inte den bästa på nätterna och det är meninglöst att sitta och trada samma matcher på 2 olika konton  i samma hushåll, dessutom var jag glad att slippa att vända på dygnet igen och lämnade och hämtade mer än gärna på skolan på dagarna. Passade på att spendera några förmiddagar på gymmet också. Jag var även på gymmet i eftermiddags och körde ett pulshöjande back to back pass, lyckas göra 36 armhävningar på raken (istället för typ 5 om jag klarade för 3 veckor sedan) och sprang några snabba kilometer på bandet.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar