tisdag 26 mars 2013

2 frågor

Hej Miss Betfair, jättekul att läsa din blogg, hoppas Johannes börjar blogga snart igen också!

Här kommer en säkert jättedum fråga, men hoppas få svar ändå :)

Jag undrar helt enkelt vad det är som gör att ni tjänar pengar på era live-spel, istället för att försöka förutsäga matcherna från start? Är det marknadens reaktioner, eller är ni duktiga på att pricka in vändningar i matcherna?
Trots allt måste man ju "göra saker rätt" även under live-spel, för att det skall bli vinst.

Svar: Hej! Det är flera som frågar om Johannes ska börja blogga igen, det verkar dock inte som han är så sugen på det just nu. Men om han gör det så är ni de första som får veta ;)
 
Den största anledningen till att vi har vi har tjänat pengar på att livebetta tennis är för att vi var med tidigt. Det var inte så många som höll på med just det när vi började och det ger ju såklart en stor fördel. Det är mycket svårare idag att tjäna pengar på det vi gör då det finns många fler duktiga aktörer där ut. Dessutom är det fler courtsiders, förut kunde man oftas vara först på marknaden genom bara en scoreboard. Det är också mer svårt att få odds matchade nu för tiden och det var lättare att få boka låga odds på spelare förr. En som står i 1.03 idag hade stått i 1.01 för några år sedan.
 
Förövrigt så har vi lyckats tjäna pengar på att tradat tennis pgr av den mänskliga faktorn. Det är en spelare mot en annan i en sport som har mycket med psykologi att göra. Spelare A kan ha vunnit med 6-0 i första set men kan sen helt tappa momentum så att matchen svänger till spelare B:s fördel och tillsammans med skadefakorn kan inte ett dataprogram se det som vi som sitter och följer boll för boll gör. I en lagsport händer det inte så mycket med oddset om en spelare blir skadad eller trött, den byts bara ut mot en annan och matchen fortföljer, i tennis gäller det att hänga med marknaden när någon tillkallar läkare.
 
Sen har man ju lärt sig mycket om tennis och många av spelarna under åren. Jag tycker fortfarande att det är jättesvårt att trada en match med 1 eller 2 okända spelare i. Jag vet ju t ex vilka spelare som fortsätter kämpa i motgång i matcher och vilka som bara ger upp eller tankar set när det går tungt.
 
Tyvärr  "kan man göra saker rätt" under livespel men ändå förlora, det gäller att gå plus i längden på den strategin man har.
 
Tjena!

Vad tror du/ni om Betdaq nu när Ladbrokes gått och köpt upp dem? Svårt och säga, men själv hade jag varit intresserad av att flytta. Ni måste också ha ett intresse av att gå till betdaq om likviditeten uppmanar till goda trading möjligheter. Kanske är ett känsligt ämne för er då betfair tar väl hand om er med olika typer av event. Men misstänker att kostnaden är för stor om det fanns ett annat alternativ att handla på.

Mitt största intresse ligger i att slippa PC, vilket jag misstänker de flesta traders skulle vilja slippa. Hoppas de kan göra ett bra jobb med de där.

Ha de fint!
 
Svar: Hej, hej! Det är absolut inget känsligt ämne, skulle inte tveka och testa någon nytt om det var bättre.  Det är jättesvårt att slå avgifterna på Betfair som det är idag.
 
Johannes berättade i januari att han hade läst att Betaq skulle bli uppköpa av Ladbrokes, men som han förstod det då så hade de inte köpt det för att utveckla som den exchangebörs utan för att de fick det billigt och att de ville åt mjukvaran såsom dataplattformen och att de ville kunna se indikationer på vilka det var som la stora bet på vissa matcher och utnyttja det till sin egen fördel på något vis när det gäller att sätta deras egna odds.. Jag är inte så insatt, försökte hitta något på nätet om det men blev inte så mycket klokare. Är det någon som vet något om detta så får ni gärna slänga iväg en kommentar.
 
Tyvärr så tror jag att de kan vara försent ute om det är så att de vill expandera Betaqs oddbörs eftersom det har blivit förbjudet med spel i så många länder nu. I vissa länder får man fortsätta sitt gamblande på det spelkontot man redan har men man får inte öppna nya, i andra länder är det helt förbjudet så därför kan det vara svårt att få tillräckligt med kunder och likvida marknader även om det är många som skulle tänka sig att byta.
 

1 kommentar: