måndag 25 februari 2013

Petra Kvitova

Det är lite svårt att förstå hur Kvitova, som stod i 1.33 från start kunde vara uppe i nästan 3 gånger i finalen mot Errani om man bara ser till resultatet, 6-2 1-6 6-1. Första setet tog hon tämligen enkelt och börjar sedan med att breaka i andra set och går ner till 1.06, men sen måste hon ha fått hjärnsläpp för hon förlorar 6 raka gem och därmed andra set. Förvisso retunerade Errani bra och vann alla bollar framme vid nät men Kvitova såg ut att inte riktigt veta hur hon skulle spela längre.
 
1.53 handlades på Errani vid 1-1 0-40 i Kvitova serv i det sista setet, Kvitova räddas dock alla 3 breakbollar och håller serven sen var hon mer eller mindre överlägsen och vann sista set med 6-1-
 
Kvitova började året tvivelaktikt och förlorade matcher mot Pavluychenkova, Cibulkova, Robson och Mladenovic, men i Doha spelade hon riktigt bra, vände set ner mot Petrova och var nära att slå Serena Williams. Hon sa i en intervjuv att hon för första gången på länge tyckte att det var roligt att spela tennis igen och trivs Kvitova på banan kan hon slå vem som helst det visade hon inte minst 2011 när hon vann Wimbledon där hon spelade final mot Sharapova. Det är lätt att glömma att hon bara är 22 år gammal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar