tisdag 28 maj 2013

Franska Öppna 2013

Tack och lov för dessa regnavbrott, så att man hinner hämta på skolan i alla fall.
 
Det känns lite tudelat med Grand slams. Positivt att det är mycket tennis, men det finns inga streamer att tillgå och de matcher som går på tv släpar alldeles för mycket.
 
Wozniacki som inte övertygat på slutet har lyckades bryta sin losing-streak och är vidare till andra omgången genom en väl utförd match mot Robson.
 
En av höjdpunterna i går var Monfils mot Berdych. Berdych som var favorit i matchen, 1.28 förlorade första set i tiebreak med siffrorna 8-10. Monfils som servade outstanding i andra set tappade endast en poäng i egen serv och gick fram till en 2-0 i setledning. Berdych hölk dock fokus uppe under det tredje setet samtidigt som Monfils spelstandard sjönk och snart stod det 5-2 till Berdych, men tyvärr började han slarva och släppte upp Monfils till 5-6 men han lyckade knipa setet i ett tiebreak och med hjälp av även ett tiebreak i fjärde set så var det utjämnat till 2 lika och dags för ett femte och avgörande set. Fördel till Berdych kan tyckas men Monfils stod emot bra och han var den som lyckades bryta Berdych serv till 6-5 och med hjälp av fortsatt bra servade kunde han sätta punkt för matchen med siffrorna 7-6 6-4 6-7 6-7 7-5. Måste svida för Berdych som har spelat bra i år och tog sig till 4:e rundan i förra årets turnering.

1 kommentar:

  1. Hur brukar ni trada slams? Det är ju nästintill omöjligt att köra korta positioner när livescore är så långt efter.

    SvaraRadera