onsdag 28 augusti 2013

Gårdagens stora överraskning!

17-åriga Victora Duval, rankad 298 i världens slog ut Sam Stosur i går. Den unga amerikanskan hamnade direkt i underläge 0-3 i matchen men sedan började hon storspela och vid 5-4 fick hon chansen att serva hem första set. Uppgiften blev dock för stor för henne och det var storfavoriten Stosur som kammade hem första set.
 
 Duval hade många chanser att koppla greppet om andra set men det var den 12 år äldre australiensaren som vann de viktiga bollarna. Stosur ledde med 7-5 4-2 när Duval hittade spelet igen. Plötsligt hade hon vänt även detta set och hon fick en ny chans till att serva hem ett set. Denna gången lyckades hon och andra set slutade 6-4. Duval breakade sedan Stosur till 4-3 i avgörande set. Jag trodde aldrig att hon skulle hålla ihop det när det var dags att serva hem matchen och hon behövde rädda 4 breakbollar, men på något sätt lyckades hon hålla nerverna i styr och bollarna innanför linjerna för det var Duval som tog hem segern. Dock med en del från Stosur som hade över 50 oprovocerade i matchen. 
 
I nästa match möter hon Hantuchova. På papperet en lättare motståndare, frågan är om hon kan ladda om efter gårdagens bedrift.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar