fredag 29 juni 2012

Wimbledon 2012

Jag har precis hämtat mig från Nadals chock igår. Jag trodde aldrig att Rosol skulle ta det efter att han hade tappat till 2-2 i set, ungefär lika mycket som jag trodde att han skulle gå upp till en 2-1 i set-ledning efter att ha missat 5 setbollar i första set. Vi satt ute i partytältet - har haft vårt egna Camp sweden här hemma under em - och såg på fotboll, när Nadal utjämnade till 2-2. Klockan var nästan kvart i tio och de brukar spela till framåt 22.00 innan det blir för mörkt och det blev ett långt uppehåll så vi antog att de hade kommit överens om att skjuta upp sista set till idag. Men eftersom matchen gick på center courten så sa jag att de kanske drar över taket och spelar klart den ändå, men Johannes sa att det finns inte en chans så vi tänkte inte mer på det och fortsatte att se på fotbollen.

Efter att Italien slagit ut Tyskland så ser Johannes på phonen att han fått 1.44 matchat på Rossol. Så vi hinner zappa över och se de sista gamen i matchen. Coolt av Rosol att hålla sig kall och serva ut blankt. Att vi missat att de skulle spela klart matchen samma kväll gjorde ingenting - jag hade garanterat bara bokat av delar av det gröna på Rossol på vägen eftersom jag har svårt att tro att det ska hända.

Förövrigt har jag haft sån sjuk otur under denna vecka. Jag förlorade 11 tiebreak i rad, har haft spelare som haft matchbollar som torskat, setbollar som missats, 40-0 som blivit break, osv, osv... Wozniacki mot Paszek till exempel blev en dyr historia. Set och break upp 2 gånger, 2 matchbollar, torskade tiebreaket i andra set, tappade 2-0 i avgörande.

Men det är inte bara otur, utan om jag hade varit mer open minded och bokat de låga oddsen så hade jag inte gnällt nu. Får påminna mig själv att vem som helst, kan förlora mot vem som helst, när som helst, hur som helst.

Nästa ut kanske är Federer. Han spelar mot Benneteau idag och jag tycker att startoddset är lite väl lågt på Roger. Visst det är bäst av 5 set men Benneteau är ingen duvunge och han är en sån spelare som kan ställa till det för Federer om han har en bra dag. Får han med sig ett set eller och något tiebreak så kan det gå vägen. Det bästa vore om Benneteue fick en stor ledning och sen förlorade, han är en chocker så det scenariot kulle inte förvåna mig. Jag säger inte att Benneteue kan vinna, men jag tycker att han betydligt godare chanser än vad oddsen säger. Men jag har haft fel förr så att säga, men minns vart ni läste det först ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar